top of page

Coke is geen cola!

Bijgewerkt op: 2 mei 2023


Is coke onschuldig? Er treden geen lichamelijke ontwenningsverschijnselen op, dat klopt! Je gaat niet beven, zweten of anderszins ziek voelen als je een tijdje geen cocaïne hebt gebruikt. Maar onschuldig? Beslis zelf maar.

1. Als je het één of een paar keer hebt gebruikt wordt bij diegene die het middel fijn vindt de "goesting" of het verlangen naar opnieuw gebruiken (craving) groot. Heel groot. Immens groot! Dat verlangen vermindert niet met meer te gebruiken, integendeel. De gebruiker wil meer gebruiken: van een lijntje naar meerdere, naar een gram, naar meerdere gram. Je wordt psychisch afhankelijk van het middel, je wilt gebruiken, whatever!

2. De gebruiker wil het oppeppende effect, maar door het optreden van tolerantie moet ze/hij meer coke gebruiken voor hetzelfde effect.

3. Een intenser en langduriger gebruik gaat samen met meer kans op nevenwerkingen zoals een hersenbloeding, hartaanval, en andere. Een neus wordt ook niet beter van coke snuiven. En de gebruiker zal sowieso moeten "landen" na elk gebruik, met vermoeidheid en een "down" gevoel.

4. Er hangt ook een prijskaartje aan. Cocaïne is duur bij regelmatig gebruik. Dat worden gauw meerdere honderden euro per maand.

5. Als de gebruiker zijn baan er dan ook nog onder lijdt omdat ze/hij arrogant wordt, overdreven opgewekt of in tegendeel moe, of plots verdwijnt omdat men wilt gebruiken, dan loopt de gebruiker het risico haar/zijn baan te verliezen.

6. Om het gebruik te verbergen voor de omgeving gaan vele gebruikers liegen over gebruik, tijdsbesteding en uitgaven. Partners en ouders hebben het hier moeilijk mee.

Cocaïne verandert een fijn mens in een persoon die zij/hij niet wilt zijn. Coke onschuldig? Ik denk het niet.

29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page