top of page

Kan alcohol een oplossing zijn?


Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn, dat weet je. Moeilijke tijden in je relatie, op het werk / studies of met de kinderen, hoe ga je er mee om? Het leven is voor sommigen onder ons zelfs verpletterend door misbruik en geweld. Sommigen zullen sporten of praten met een vriend(in), met één van de ouders of een therapeut. Je kan ook het probleem analyseren en oplossingen zoeken die een verschil maken. Bier, wijn of iets sterkers kunnen ook tijdelijk de nare gevoelens en steeds weerkerende gedachten naar de achtergrond brengen. Even niet denken / voelen en op een roze wolk verblijven. Bijna een natuurlijke reflex die in het begin zo onschuldig lijkt.

Maar lost alcohol iets op? Of krijg je er een probleem bij? Heb je interessante oplossingen gehoord die anderen geprobeerd hebben? Nee. Heb jij je hart kunnen luchten tegen iemand die je begrijpt en steunt? Nee. Heb je zelf een oplossing bedacht? Ook niet. Je was verdoofd en het leven was even weer leefbaar. Even "werkte" het, je kon verder, maar dat blijft niet duren. Na verloop van tijd wordt het moeilijker om maat te houden, want alcohol wordt vaak een klein monster in je brein dat wil dat je drinkt, steeds meer. Alcohol wordt dan een valse vriend die je warmte en troost belooft, een roze wolk, maar de prijs die je er voor betaalt wordt slechts na verloop van tijd zichtbaar.

De prijs wordt zichtbaar als het monstertje in jou zo groot is, dat het de controle heeft overgenomen. En dan kan minder gebruiken of stoppen, dus de controle terug krijgen, een moeilijk gevecht worden. Je kan het gevecht winnen, maar je tegenstander kan je maar beter niet onderschatten.

Als je drinkt omdat je één probleem hebt, heb je er gauw twee. Alcohol is een valse vriend en nooit een oplossing (drugs trouwens ook niet). Laat je begeleiden als alcohol drinken niet jouw keuze meer is, maar alcohol de controle heeft overgenomen. Je kan terug naar een beter leven.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page