top of page

Tournée Minérale werkt!


Tournée Minérale werkt, dat is de voorbije jaren duidelijk geworden! Wie beslist om een hele maand geen bier, wijn of andere alcohol te drinken? Dat kan iedereen zijn die (nog) controle heeft over zijn gebruik en toch op regelmatige basis een glas drinkt: de "enkel na het werk" en de "enkel in het weekend" drinker, en ook de "soms echt teveel" drinker. Deelnemers testen of het hen zal lukken, zien het als een uitdaging. Anderen doen het om nu eens het besluit om niet te drinken dat al langer sluimert uit te voeren op een moment dat als reden kan volstaan door te verwijzen naar Tournée Minérale.

En het werkt! Een maand geen alcohol drinken voel je op vele manieren, zeker als je wat intensiever gebruikt: je hoofd is helderder, je bent niet suf maar alert en hebt meer energie, meer zin om iets aan te pakken in je leven, je slaapt duidelijk beter, jouw emoties kennen minder hoogtes en laagtes met minder spanningen en minder neerslachtigheid. Je geheugen werkt alsmaar beter (leuk!). En dit alles laat je tien jaar jonger lijken, met een frisse huid en geen wallen onder de ogen (nog leuker!). En ook vrijen is bij velen beter, want alhoewel een beetje alcohol het verlangen verhoogt en ontremt, daalt bij meer of regelmatig gebruik de prestatie en het genot. Om van de invloed van regelmatige dronkenschap op de partner maar te zwijgen. De relatie met de partner kan door de vele positieve veranderingen ook beter worden.

De zesde keer Tournée Minérale was voor velen een geslaagd experiment. Even weer testen en bewijzen dat je controle hebt over je alcoholgebruik. Even bewust worden van de voordelen van geen alcohol drinken en je bezinnen over je eigen gebruik. Wat minderen vanaf nu? Of helemaal stoppen? Alleen of met hulp, het is mogelijk. Je bent niet de eerste.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page