top of page

Gelukkig dat ik gestopt ben met alcohol!

Volledig stoppen met alcohol te gebruiken verandert je leven! En het doet dat in heel wat opzichten. Dat is wat mensen merken nadat ze de stap hebben gezet. Een cliënt die veel meer dronk dan goed was en dat ook besefte, gaf mij toestemming om met anderen te delen hoe hij zijn nieuw leven nu ervaart. Hier volgt het in zijn eigen woorden.

"Ik heb een maand niets gedronken. Ik merk dat ik minder denk aan iets te gaan halen of om te stoppen onderweg. Tijdens de feestdagen had ik iedereen op voorhand verwittigd dat ik niet drink, even of misschien altijd. Ik heb niets gedronken. Enkel de eerste twee weken waren moeilijk. Ik pak stressvolle zaken nu aan. Het is goede stress nu i.p.v. slechte stress want ik denk nu zuiverder, heb meer controle en voel me fysiek beter. Op het werk gaat het zoveel gemakkelijker en wat ik doe is van betere kwaliteit. Ik kreeg zelfs al drie keer feedback dat ik er beter uitzie! 

Mijn vrouw zei dat het de voorbije maand fijn was. Er zijn geen echte ruzies meer. Mijn lontje is niet meer zo kort en daardoor wilt mijn vrouw ook weer met mij praten.

Ik ben nu 's morgens weer als herboren, niet meer moe door de alcohol van de dag ervoor. 

Ik heb vroeger nog eens 1,5 jaar niet gedronken. Na verloop van tijd werd het een frustratie, het voelde alsof ik niet mocht drinken. Nu stop ik met alcohol en niet omdat anderen het willen, maar omdat ik het wil, want het maakt mijn leven beter.

En nog iets, ik ben vier kilogram afgevallen!"

Mooi werk van die man, nu een veel gelukkiger man! 

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page